Φόρτωση...

Προφίλ Συνεταιρισμού

πρώτο καταστατικόΠίσω από το μέλι Σίθων κρύβεται ο μόχθος και η αγάπη των ανθρώπων του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νικήτης Χαλκιδικής. Ο Συνεταιρισμός, ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, ιδρύθηκε το 1952. Η σπάνια μελισσοτροφική χλωρίδα συνδυασμένη με το κατάλληλο κλίμα, είναι ο ένας βασικός λόγος, που το μέλι Σίθων βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων μελιών της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ο άλλος λόγος είναι η υπερσύγχρονη υποδομή, η βαθειά τεχνογνωσία, η μεγάλη αγάπη και παράδοση στο μέλι. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, ο Συνεταιρισμός κάνει ένα βήμα μπροστά, κατασκευάζοντας το δικό του συσκευαστήριο μελιού. Το 1987 το μέλι Σίθων ξεκινά την τυποποίησή του, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή!

Μια γλυκιά ιστορία συνεχίζεται…

Η συνέχεια της γλυκιάς μας ιστορίας είναι σχετικά αναμενόμενη… Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Συνεταιρισμός αναπτύχθηκε επενδύοντας σε τεχνολογία, τεχνογνωσία και επιλεγμένο ανθρώπινο δυναμικό. Σύντομα έγινε ένας από τους μεγαλύτερους και ποιο σύγχρονους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς στην Ευρώπη. Στις αρχές του ’90, ήταν από τους πρώτους συνεταιρισμούς που εισήγαγε τη μηχανογράφηση στην οργάνωσή του. Παράλληλα, με στόχο την πιστοποιημένη ποιότητα, δημιούργησε το δικό του εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου μελιού. Το μέλι ελέγχεται για την ποιότητά του από το εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου που διαθέτει, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελισσοκομίας και τα δύο κορυφαία ευρωπαϊκά εργαστήρια εξέτασης μελιού APPLICA και QSI.

Όλα μας τα μέλη… λατρεύουν το μέλι!

Σήμερα, πάνω από 70.000 μελισσοσμήνη και 140 μελισσοκόμοι δουλεύουν για το μέλι σας! Καθένας από τους μελισσοκόμους διαθέτει μεγάλες μελισσοκομικές μονάδες – 500 ως 1600 κυψέλες- και έχει αφιερώσει τη ζωή του στην παραγωγή του μελιού. Επαγγελματίες αφοσιωμένοι στο μέλι, μεταφέρουν τις κυψέλες σε όλη την Ελλάδα, ακολουθώντας το δρόμο των λουλουδιών. Παλιότερα οι μετακινήσεις των μελισσιών γινόταν μέσα στη Χαλκιδική. Τώρα, ξεκινούν τη μελισσοκομική τους χρονιά το Νοέμβριο από την Πελοπόννησο ή την κεντρική Ελλάδα και την άνοιξη επιστρέφουν στη Μακεδονία. Εδώ παράγεται ανθόμελο από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο.

Ο Συνεταιρισμός στα 4000 τμ των εγκαταστάσεών του, παράγει μια μεγάλη ποικιλία τύπων μελιού, κυρίως ανθόμελο και πευκόμελο, που ξεπερνά τους 1000 τόνους, ισοδυναμώντας με το 12-14% της ετήσιας ελληνικής παραγωγής μελιού!

Πολιτική Ποιότητας του Συνεταιρισμού

Πολιτική του Συνεταιρισμού είναι να παράγει και να προμηθεύει προϊόντα τα οποία να ανταποκρίνονται πλήρως στις διαμορφούμενες απαιτήσεις ποιότητας των πελατών της, μέσα από την εφαρμογή διεργασιών που, παράλληλα, επηρεάζουν ελεγχόμενα το περιβάλλον και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα ενός σταθερά υψηλού επιπέδου ποιότητας και ασφάλειας, ενώ παράλληλα φροντίζει να παρέχει άριστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας εργασίας στο προσωπικό της, καθώς και διαδικασίες παραγωγής που αποδεικνύουν το σεβασμό της στο περιβάλλον.

Η Διοίκηση, με εκπροσώπηση από τον Υπεύθυνο του Συστήματος και με την ενεργό συμμετοχή όλων των εργαζομένων αναλαμβάνει να ενεργεί, να ελέγχει, να αξιολογεί και να βελτιώνει την απόδοση της Εταιρείας σε όλα τα λειτουργικά επίπεδα.

Η Διοίκηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ενθαρρύνει, τόσο τους εργαζομένους σε αυτή για την επίτευξη της συνεχούς βελτίωσης, όσο και τους συνεργάτες της από το εξωτερικό περιβάλλον και τους προμηθευτές με κύριο στόχο τη συνεχή και ασφαλή παραγωγή γνήσιων και καθαρών προϊόντων.

Η Διοίκηση στοχεύει στην ικανοποίηση των απαιτήσεων όλων των ενδιαφερόμενων μελών  ακόμα και πέρα των προσδοκιών τους μέσω της εφαρμογής ενεργητικής προσέγγισης, αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των ενεργειών  και τακτικών ανασκοπήσεων.

Δηλώνουμε ότι:

Υποστηρίζουμε σθεναρά το πνεύμα και το γράμμα της Πολιτικής Διοίκησης της Εταιρείας μας, όπως εκφράζεται στα έγγραφα τεκμηρίωσης του Συστήματος Διοίκησης, και δεσμευόμαστε να παράγουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομικές απαιτήσεις σχετικά με την ασφάλεια του προϊόντος και την νομοθεσία εν γένει. Αυτό θα γίνει με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, που είναι η δεξαμενή παραγωγής του μελιού, και κυρίως, προς το προσωπικό και τους συνεταιριζόμενους παραγωγούς, που αποτελούν το πραγματικό δυναμικό της επιχείρησης. Προς τους τελευταίους θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο τους, με σκοπό την παραγωγή του καλύτερου και υγιεινότερου κατά το δυνατόν προϊόντος.